В наш список речей базового гардеробу ми включили тільки найактуальніші і затребувані. Іншими словами тільки ті, без яких не обходиться жодна важлива модна колекція або показ.

Отже, які ж речі повинні обов'язково бути в базовому гардеробі стильної ділової жінки?

Must Have № 1 ідеального гардеробу жінки – маленька чорна сукня.

На її основі можна створювати незліченну кількість образів в різних стилях. Крім власного весілля, вона доречна скрізь - на роботі, ділових переговорах, співбесіді, побаченні, на природі, в театрі, на вечірці і в модному клубі. Тому, складаючи ідеальний базовий гардероб жінки на кожен день, згадайте легенду моди і стилю Коко Шанель, яка стверджувала, що в шафі кожної жінки має висіти маленька чорна сукня і почніть збирати свій базовий гардероб саме з неї.

Must Have стильного базового гардеробу жінки №2 - бежевий тренч.

Звичайно, крім бежевого, ви можете купити плащ будь-якого іншого пастельного кольору - фісташкового, карамельного, лавандового або ніжно-блакитного - і виглядати в ньому стильно і аристократично. І все-таки ... Бежевий колір відноситься до нейтральних кольорів і тому підійде абсолютно до будь-якого аутфіту. Тренч білого, лимонного або будь-якого іншого кольору купіть коли-небудь пізніше, а в список базових речей вашого гардеробу ми пропонуємо включити саме бежевий тренч.

Must Have основного гардеробу № 3 - бежеві та білі блузки та сорочки.

Якщо ви - дівчина чи молода жінка, ваші блузки можуть бути шовковими, мереживними, прозорими і напівпрозорими. Якщо ви - жінка старшого віку, залиште тільки шовкові та бавовняні білі блузки, а прозорі віддайте доньці або племінниці. Біла або бежева блузка / бавовняна сорочка пасує всім без винятку дівчатам і жінкам, незалежно від віку і комплекції.

Must have № 4 жіночого базового гардеробу - спідниця-олівець.

Спідниця-олівець - вкрай ефектна і стильна деталь жіночого базового гардеробу, створена спеціально для того, щоб підкреслити жіночі стегна і одночасно візуально "витягнути" силует. Залежно від вашого віку довжина спідниці може бути або трохи вище коліна, або по коліно, або трохи нижче коліна. Спідниця-олівець буде чудово виглядати з блузками, джемперами або светрами і кардіганами. Якщо у вас широкі плечі і вузькі стегна, то ми рекомендуємо замість спідниці-олівець включити в свій гардероб пишну спідницю - її силует збалансує наявну диспропорцію і округлить стегна дівчат і жінок з фігурою «перевернутий трикутник».

Must Have № 5 стильного базового гардеробу - чорні штани з вовни.

Чорні вовняні штани повинні сидіти на вас ідеально. Буквально це означає, що вони повинні максимально коригувати животик (якщо такий випадково є) і ненав'язливо піднімати зад. Якщо ви знайшли свою ідеальну пару штанів, беріть дві пари: це позбавить вас від тривалих пошуків нової пари штанів в майбутньому. Включивши в свій основний гардероб чорні штани, ви зможете створювати на їх основі стільки образів, скільки захочете - від повсякденних до парадно-вихідних. Чорні вовняні штани можуть бути або укороченими - якщо ваша кісточка не надто повна, або довгими, якщо ви віддаєте перевагу ховати кісточку.

Must Have №6 основного базового гардеробу – джинси.

Джинси універсальні, демократичні і зручні. Їх можна носити в будь-якому віці - як молодим дівчатам, так і жінкам у віці після 50-ти, 60-ти, 70-ти і старше. Не купуйте джинси зі стразами, квіточками, вишивкою тощо - на джинсах з вашого ідеального базового гардеробу таких викрутасів бути не повинно. Вибираючи джинси, постарайтеся сильно не економити. Найскладніше - це вибрати саме "ваш" ідеальний фасон і крій: саме від нього залежить, скорегують штани з деніму вашу фігуру або ж відверто зіпсують, причому навіть в тому випадку, якщо вона у вас ідеальна. Якщо ви - струнка, вам підійдуть джинси практично будь-якого фасону, головне, щоб крій був "вашим". Якщо ви - повна дівчина або жінка, ми рекомендуємо купувати прямі джинси або кльош.

Must Have № 7 ідеального базового гардеробу - жакет або блейзер.

Стильний жакет, який гарно сидить на фігурі - незамінна деталь вашого гардеробу. У поєднанні з блузкою і спідницею або брюками він доречний в офісі. У поєднанні з джинсами і лоферами ви зможете одягати піджак у вихідні, а замінивши лофери на туфлі на підборах - на вечірку. Крім чорного ви можете купити жакет темно-синього, темно-сірого або темно-зеленого кольору.

Must Have №8 стильного базового гардеробу - кардиган і 2 светри / джемпери.

Бажано, щоб светрів було мінімум 2 - один грубої в'язки вовняний, інший - тонкий кашеміровий. В'язаний кардиган - річ незамінна. Ви зможете надягати його і на роботу в поєднанні зі спідницею або брюками, і з вашим маленьким чорним платтям, і з безліччю модних речей, які ви купите на 1-2 сезони.

Must Have № 9 базового жіночого гардеробу - бежеві туфлі на підборах.

Якщо ви хочете, щоб ваші ніжки здавалися стрункішими і довшими, купіть саме бежеві туфлі: цей колір найбільш близький до кольору шкіри. Бежеві туфлі - річ настільки універсальна, що підходить під практично будь-який образ і look. Бажано, щоб у вас було 2 пари туфель бежевого кольору - одні на шпильці для особливих випадків і одні - на підборах 4-6 см на кожен день.

Must Have №10 вашого ідеального гардеробу – пальто.

Бажано мати 2 пальто - одне світле і одне - темне. Одне з них може бути класичного фасону, інше - на ваш смак: вкорочене, oversized (модне в 2018-му році пальто-кокон) або А-силуету.

Must Have № 11 вашого гардеробу – парка (пуховик).

У парці ви зможете як ходити на роботу (якщо дозволяє дрес-код), так і у вихідні - на прогулянку з дітьми та друзями, за покупками, куди завгодно. Пуховик незамінний для тих, хто любить активний зимовий відпочинок - на відміну від пальто або шуби, парка доречна і в парку, де ви катаєтеся на ковзанах або лижах, і на гірськолижному курорті.